Vad menar Anders Eklund Rimsten?

I gårdagens DN Insidan råder han ”Barbro” – som undrar hur mycket man får tänka på andra i ett förhållande – att låta sina tankar och fantasier vandra som de vill – det handlar om att hon blivit attraherad av en (gift) kollega fastän hon har sin sambo som hon älskar. Hon vet dessutom att känslorna är besvarade. Hon frågar om råd, måste man berätta om sina tankar? Anders Eklund Rimsten menar att det finns ett kontinuum där lagom är bäst, i detta fall menar han att inte berätta allt eftersom det kan såra hans känslor, och inte stänga kommunikationen helt eftersom det leder till kontaktlöshet (ja, vad skulle det annars göra?). Han menar vidare att ”övergår de däremot i handling har du gjort ett val, och då är det något du kan ställas till svars för.” Jag menar att man har gjort ett val om man låter sina tankar och fantasier vandra. Man kan välja att hålla på avstånd såna tankar. Varför skulle det vara bra att låta sina tankar vandra? Är det inte självklart att tankar leder till handling?

Frågan tycker jag är: Vill Barbro egentligen överge sina fantasier? I så fall är det nog lättast om hon berättar om detta, trots att det kommer att såra hennes sambo. Kämpa tillsammans om ni vill hålla ihop. Det finns annars en stor risk att klyftan bara ökar mellan er, eftersom själva närheten har flera plan, känslomässig, mental, fysisk, osv.

Anders Eklund Rimsten ger råd som inte kommer att hjälpa Barbro och hennes sambo att växa tillsammans och hålla ihop. Om de vill ha en bestående relation är det viktigt att de jobbar på att vara öppna med varandra.

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad menar Anders Eklund Rimsten?

  1. Margie skriver:

    Jag säger bara tänk om den terapeuten som jag anlitade, då mitt förhållande höll på att krascha, hade gett sådana råd. Det behövs ett stöd för att kämpa tillsammans, inte en frihet för att springa åt andra hållet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s