Rätt eller tvång

Jag trodde det var ett vänsterproblem att staten skulle kontrollera allt. Jag trodde att liberalerna stod för frihet, men det är tydligt att Jan Björklund inte förstår meningen med att barn skulle kunna få välja om de ville gå i skolan eller inte. Han förstår inte att det finns ett värde i att föräldrarna kan välja att undervisa sina barn hemma. Han vägrar sätta sig in i frågan – allt, forskning, beprövad erfarenhet, för att inte tala om FNs mänskliga rättigheter, pekar mot att han har fel. Hemundervisning får inte förbjudas i Sverige, om vi vill att det ska vara ett fritt land.

Att alla barn har rätt till undervisning är en sak. Att alla barn måste gå i skola, annars tas de från sina föräldrar, det är en helt annan sak, och hör inte hemma i en demokrati.

Annonser
Det här inlägget postades i Frihet, Skolan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rätt eller tvång

  1. Margie skriver:

    Naturligtvis är det viktigt för Sverige att barnen utbildas så bra som möjligt. Men det är inte många som väljer att undervisa sina barn hemma. De som gör det tar det på allvar att de erbjuder sina barn något bättre. De borde beredas möjlighet att göra det såvida de sköter sig i den uppgiften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s