Vårdnadsbidraget ligger rätt i tiden

Hanne Kjöller skriver i DN att det är ett problem att

vårdnadsbidraget används av kvinnor som inte talar svenska och [att] deras barn kommer till skolan – utan att ha gått igenom förskolan – med bristfälliga kunskaper i svenska trots att de kanske fötts i landet.

Hon har missat hela poängen med vårdnadsbidraget. Det är på tiden att andra omsorgsformer än den skattefinansierade barnomsorgen får subventioner. Att barn får vara hemma med sina föräldrar längre är liksom varför vi ville ha vårdnadsbidraget. Att det är mammorna som tar ut det är kanske för att de inser hur värdefullt det är att få vara med sina barn och hellre vill det än att vara ifrån dem.

Om det är ett problem att man inte kan svenska kan nog de barnen fixa att lära sig det. Attityden att man ”ger invandrarbarn en sämre start i livet” betyder att man skiljer på svenska barn, som kan få mer tid med föräldrar, och invandrarbarn, som måste läras svenska. Har du glömt, Kjöller, att dessa barn kanske har lärt sig ett annat språk? Det är också värt något. Om vi vill att invandrarbarnen ska bli särskilt sedda finns det nog ingen bättre väg att gå än att stötta föräldrarna i deras föräldraskap hellre än att försöka ta över omsorgen om deras barn.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Invandringen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vårdnadsbidraget ligger rätt i tiden

 1. familjekampanjen skriver:

  DN och Kjöller kör hårt med den socialistiska propagandan: Daghem och politisk styrning är bäst för barnen ! Och – Det är ett stort PROBLEM, att föräldrar som har valfrihet kan välja FEL i socialisternas ögon.

  Socialist? Javisst. Kjöller är en av dessa kryptosocialister, som från en föregiven liberal plattform ivrigt propagerar för den socialistiska utopin.

  Krister Pettersson
  Familjekampanjen

 2. Jenny Jansson skriver:

  Är man arbetslös och har A-kassa eller socialbidrag så får man inte ut något vårdnadsbidrag.

  • ellinorpetersen skriver:

   Tycker du att man borde få det? Visst får man subventionerad barnomsorg då (eller har jag fel)? Då är det knasigt att man inte kan välja att själv ta hand om barnen – och få lite pengar för det, i stället för att kommunen ska ta hand om dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s