Momssänkningar för fler jobb

Jag tror på människans förmåga att kunna hitta ett sätt att bidra till samhället. Det gäller alla, kanske särskilt dem som vi är så benägna att tro att de behöver ”hjälp”. Vad är det för hjälp som behövs? Är det pengar? Jag tycker om idén att man inte ger en hungrig fisk, man lär honom (eller henne) fiska, så har han eller hon mat resten av livet. När det gäller vårt moderna samhälle kan det istället vara avgörande att man klarar av att starta det där företaget, eller köra på med den där idén, att reglerna kring initiativ och företagande är transparenta och logiska.

Rune Andersson menar att sänkt moms och arbetsgivaravgift ska hjälpa företagandet i Sverige – inte så konstigt, det borde vem som helst kunna räkna ut, tycker jag, men ändå har vi extremt hög beskattning på arbete här. Dessutom hävdar Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR att en sänkning av restaurangmomsen från 25% till 12% skulle skapa 15000 nya jobb. Om det stämmer, skulle en sådan reform definitivt betala sig själv. Inte bara det, det skulle också förbättra en mängd personers livssituation, som då kan försörja sig själva istället för att förlita sig på samhället.

Jag tycker som ”politikens gränspolis” att det är viktigt att vi funderar på vad budskapet om riktade momssänkningar innebär. Vi ska inte ha ett samhälle som är komplicerat och fyllt av konstiga regler. Jag tror på att vi ska sänka momsen mer på sikt, men hur mycket, hur snabbt, och andra detaljer måste fortfarande redas ut, så att vi kan förvalta statsfinanserna på ett ansvarsfullt sätt. SHR:s förslag tycker jag låter bra som ett steg på vägen!

Annonser
Det här inlägget postades i Jobben och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s