Barnen är vår framtid

När en del talar om hur viktigt det är att pappor är hemma med sina barn, kan jag förstås bara hålla med. Jag är verkligen intresserad av att mina barn har mycket tid med sin pappa. Jag hoppas dessutom också att så många barn som möjligt i Sverige ska ha mycket tid med sina pappor. (Ja, med sina mammor också).

Tyvärr är det något som gått fel i de flesta partiernas ambitioner om att barnen ska ha sina pappors tid. De ser blint på föräldraförsäkringen som lösningen på vad de ser som ojämställda familjer och stereotypa könsroller. Tyvärr har de glömt att de fortfarande fokuserar på jobben, på hur viktigt det är för kvinnorna att vara på sina jobb, så att de inte halkar efter i löneligan osv. Det alla dessa välmenande politiker glömt är att barnen är skälet till att vi har en framtid. Att få umgås med barnen är det bästa som finns. Att då som politiker försöka styra hur mycket tid barnen har med sina föräldrar blir konstigt eftersom man utgår från att folk inte vill. Eller att folk väljer ”fel.” Vem ska bestämma vad som är rätt och fel för en familjs lösning av deras barns omsorg? Jo – föräldrarna.

Låt familjerna hitta de lösningar som fungerar för just dem! Låt bli att ensidigt subventionera barnomsorg utanför hemmet. Gör det enklare för alla att gå ner i arbetstid under tiden de har barn hemma. Men låt det vara något som också kommer från folket. När folk vill vara med sina barn, och de har utrymmet att bestämma själva, kommer fler och fler att välja det. När staten försöker styra mer och mer, blir det bara mer yttrestyrning, dvs staten tar över väljandet, och risken är stor att barnen får lida.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s