Skattesystemet behöver lättas upp

Jag träffade idag representanter från Skattebetalarnas förening, som besöker Linköping i helgen. Jag har tidigare läst insändare som de skrivit, och känner att vi verkligen måste lyssna på deras argument.

T ex: värnskatten som var tänkt att vara för höginkomsttagare, slår nu även mot medelinkomsttagare, och leder till att det inte längre lönar sig att utbilda sig.

Alltför höga marginalskatter gör att man inte kan bygga upp ett sparande om man inte råkar ha tur i bostadslotteriet eller har rika föräldrar. Det blir svårare att motivera att arbeta hårt om man får betala mer och mer även i procent uttryckt, i skatt.

Fastighetsskatten gör att man ibland får betala helt orimliga, och dessutom oförutsägbara summor för att kunna bo kvar i sin bostad. Hemmet borde man ändå få äga.

Vi måste bygga upp ett Sverige där folk kan känna sig hemma. Vi måste också låta folk arbeta hårt utan att straffa dem. Vi måste tillåta folk att utbilda sig och uppmuntra detta genom att ta bort värnskatten, eller åtminstone höja inkomstnivån där man blir skyldig att betala den.

Jag tycker också om deras resonemang om Rut-avdraget, som inte är konstigare än Rot-avdraget. Jag är glad att så många vita jobb har skapats genom denna reform. Vilken succé!

Kolla gärna på Skattebetalarnas video på denna plats.

Det här inlägget postades i Skatter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skattesystemet behöver lättas upp

  1. politikerlilith skriver:

    Det behöver det verkligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s