Om jämställdhet i familjen och samhället

Problemet med alla som vill tvinga föräldrar att dela lika på föräldradagarna är att man ofta får det att se ut som att ”om vi inte gör det fortsätter kvinnorna att hamna på efterkälken.” Folkpartiet säger att alla vinner på jämställdhet. Gott så, jag håller med, det är bra för både män och kvinnor att vara hemma med sina barn. Men man glömmer bort i debatten hur bra det är för människor att få ta hand om barn. Vilken bättre kompetensökning kan man föreställa sig? Man får utveckla ledarskap, simultankapacitet, man lär känna sig själv, man får öva sig i tålamod och kärlek. För en sann jämställdhet ska hemarbetet med barn värderas lika högt som en karriär, för några passar det bättre att vara hemma när barnen är små, istället för att lämna barnen på dagis för att kunna vara på jobbet. Som en kollega sa, Livet går inte i repris.

Ska man med lagstiftning tvinga hem papporna ska man säga, ”Om vi inte gör det kommer papporna fortsätta att hamna på efterkälken.” Jag är trött på att höra att kvinnorna är offer. Det är vi inte!

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om jämställdhet i familjen och samhället

  1. Maja skriver:

    Jag håller med dig att för en sann jämställdhet ska hemarbetet med barn värderas lika högt som en karriär. Jag förstår inte varför kvinnor som väljer att stanna hemma dumförklaras, det är ju det viktigaste arbetet i världens som de utför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s