Invandringen berikar Sverige

Sedan SD har fått folkets mandat att komma in i riksdagen känner jag att det är min skyldighet att fundera på de frågor dessa driver och inte fly undan diskussionen. När jag fick frågan på torget om KD skulle kunna tänka sig att samarbeta med dem sa jag nånting i stil med ”Det skulle nog inte fungera så väl eftersom vi har så olika människosyn”. Det håller jag fast vid. SD anser att man genom att minska invandringen med 90 procent skulle spara 78 miljarder kronor. Visserligen ifrågasätter Jan Ekberg, professor vid Linnéuniversitetet i DN siffrorna. Anders Borg talar också om att SD har räknat med sina besparingar flera gånger om. Men förutom att SD inte ger rätta siffror behöver vi tala om problemet med deras retorik.

Vi är människor. Vi som kommer hit, vi som redan bor här, vi som talar svenska, vi som håller på att lära oss svenska. Förutom att vi som flyttar hit också får betala skatt, som SD inte räknar med, hjälper vi till att berika Sverige. Vi glömmer ibland här i Sverige att tusentals flydde landet på 1800-talet, och att vi därigenom gick miste om en stor del av våra entreprenörer. För att vi ska kunna utvecklas som folk är det därför bra att att ta emot invandring, eftersom dessa som flyttar hit har nya sätt att tänka, och hjälper oss att komma ur våra gamla sätt som ibland inte är de mest ändamålsenliga, för att komma vidare.

Annonser
Det här inlägget postades i Invandringen, Människovärde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Invandringen berikar Sverige

 1. Anna skriver:

  Vilket bra inlägg! Håller med dig helt! Mångfald är bra för Sverige, det ger nya perspektiv och hjälper svenskarna att tänka utanför ramarna. Du har rätt i att vi förlorade stor del av vår befolkning i och med utvandringen under 1800-talet. Jag har hört siffror som säger att 1/3 av sveriges befolkning utvandrade, vissa säger 2/3. Oavsett vilka som har rätt så tror jag personligen inte att Sverige hade varit så framgångsrika som land med våra industrier och så vidare om vi inte hade haft invandring.

 2. Lars Backlund skriver:

  Invandrare kom till sverige!!! En stor del av dem fixade jobb och en del av dem lever på bidrag!Vad händer med bidragen som de får? De får så lite pengar som de hinner att göra sig av med dem i knappt en månad, några dagar innan månaden är… slut så har de oftast slut med pengarna, men vad gör de av sina pengar? Ju, hälften av pengarna dras till hyran och vem tjänar på det: sverige? de köper mat och vem tjänar på det: Sverige, de köper kläder och vem tjänar på det: Sverige, De köper möbler och vem tjänar på det? Sverige, de åker buss, använder el osv och sverige tjänar på det! Men sånt vill en del blunda för!
  Alltså invandrarna som lever på bidrag (exklusivt svenskar som lever på bidrag) fungerar som en levande bank som ger bra vinst 😉 Ta bort hälften av invandrarna så kommer man att betala ännu mer skatt och varorna som ni köper blir ännu dyrare för att sveriges ekonomi ska fungera lika bra som innan… Självklart hade det varit mycket bättre om de skulle jobba men deras existens berikar sverige i båda fallen! Det räcker bara att man går en runda på stan för att se invandrare som jobbar överallt, på ditt jobb, på restaurangen du äter på, på sjukhuset du besöker, på äldreboendet du har dina anhöriga i, på bussen du åker med, på skolan du studerar i, på banken du bevarar dina pengar i, i städfirman som håller din miljö renare osv… Sen så finns det vissa saker som händer, det är så synd att några idioter begår något fel och en hel grupp (majoriteten av invandrare) får betala för deras misstag! Vi invandrare är så jävla less på att räknas som en negativ fakta för sverige när majorititen av oss lever som vilken normal person som helst och hjälper sverige med sin utveckling! Ni vet inte hur vi invandrare har det i sverige, jag fick byta mitt namn till ett svenskt namn bara för att hitta en lägenhet där jag vill och hitta jobb mycket lättare! Det är fruktansvärt!

  • Vincent skriver:

   Trivs du inte i sverige, stick härifrån. De enda som är överens om att invandringen bara är positiv är ni invandrare och vår idiotregering. Ni vill för tusan inte ens anpassa er efter det svenska samhället och svenska värderingar, utan ni vill att allt ska bli perfekt för just er, på vår bekostnad. Det är dags för er att inse att Sverige är Sverige och inte något jävla kvinnoförtryckande arabland där man bär burka och bygger moskeer. Dessutom vill jag påpeka att när ni inte får något jobb blir ni förbannade på landet och regeringen som tog emot er fastän vi hade klarat oss bra mycket bättre än er, och vad gör ni då? Jo, ni bränner ner hus i Malmö och våldtar svenska tjejer just för att de är svenskar. Vilka är det som begår 70 % av brotten fastän att de ”endast” utgör 20% av befolkningen? jo, invandrare! Hur många av sveriges invandrare har ett jobb? Knappt 40%! Hade vi svenskar invandrat till era arabländer och betett oss på samma sätt och krävt samma saker hade vi blivit förföljda och stenade. Vill du se exakt hur invandringen berikat Sverige? Ta en titt på Malmö! Och sist men inte minst till er som undrar, nej jag är inte rasist, jag har bara öppnat ögonen!

  • Vincent skriver:

   En grej till som jag glömde nämna. Har ni därute dessutom tänkt på hur dålig invandringen är för MENA-länderna? Vi i västvärlden lockar till oss den lilla utbildade minoritet som finns i dessa länder, vilket gör att läget i deras egna länder förvärras ytterligare, och då måste ännu fler komma hit och leva på våra surt förvärvade pengar. Det finns tex fler etiopiska läkare i USA än det finns i Etiopien!

 3. elionor pärsson skriver:

  Är det ingen som fattar vad uttrycket ”invandring berikar Sverige” , som ni så gärna hoppar på, kommer ifrån? ”Berikar Sverige” betyder att ju fler invandrare, ju mer arbetskraft blir det för de de rika företagarna att välja och vraka bland och ju mer kan de då pressa ner lönerna. Det är de redan rika som ”berikas”!! Vi andra svenskar ska acceptera arbetslöshet och låga löner och samtidigt glädjas åt att vi får hit människor som kan laga kebab och pizza åt oss, men också ”serverar ”oss våldsbrott och ställer krav på att VI ska anamma deras traditioner istället för att ni ska anpassa er? Hyran du betalar för den lägenhet du lurat till dig, kunde en svensk ungdom betalat istället för att vara tvungen bo kvar hemma p.g.a.a bostadsbrist. Invandrande entreprenörer anställer bara landsmän. Invandrarnas socialbidrag kunde gått till bättre skola/fler lärare, bättre sjuk- och äldrevård. E´ni goa eller!?!?

  • ellinorpetersen skriver:

   Den som tror att Sverige kan må bra utan att få in nytt folk har inte förstått att vi behöver resten av världen. Jag vet att vi har vissa problem med integrationen, men lösningen är inte att göra avkall på vår mänsklighet genom att vägra dem som vill komma hit inträde. Lösningen är att göra det lättare för alla som vill komma och ”berika” Sverige genom att bo här, leva sitt liv här, osv, så att vi inte bara släpper in dem som måste komma hit för det inte finns något annat hem att komma tillbaka till. När vi gör Sverige attraktivt så att folk väljer att flytta hit även om de inte måste på grund av skyddsskäl, asyl, osv, kommer Sverige att bli ett bättre ställe att bo på.

   • Anna skriver:

    Jättebra svar Ellinor. Jag håller helt med dig. Sverige är ett av världens rikaste länder på en pytteliten yta (geografiskt sätt). Sverige behöver invandring inte bara för kulturell berikande utan för att föra ekonomin fortsatt framåt. Det är enligt mig ganska småsint att tro att Sverige skulle klara av det utan sin invandring. Jag håller med dig att det gäller att, i brist på bättre ord, marknadsföra Sverige, få folk att flytta till Sverige för industrin och jobbmöjligheternas skull. Målet är att få ingenjörerna, läkarna etc att flytta till Sverige för jobbmöjligheterna, chanserna att utvecklas i ett intressant och engagerande arbete istället för av asylskäl. Det gäller att hitta vägar att nå dit.

    Till Elionor; man behöver inte vara invandrare för att begå våldsbrott, precis som man inte behöver vara svensk för att vara en framgångsrik ingenjör, kirurg osv. Däremot, när byggherrarna står och skriker efter arbetare och svenskarna inte har rätt kompetens…då behöver Sverige de utländska arbetarna oavsett om de bygger bostäder för svenska ungdomar, eller arbetssökande utlänningar. Vem vill du egentligen ska bygga våra bostäder (till exempel), svenskar som inte har rätt utbildning, eller byggnadsingenjörer som råkar vara födda utomlands? Jag tror de allra flesta håller med mig om att när de söker arbete, vård eller dagisplats till sina barn så är man endast intresserad av kompetens och struntar fullständigt i om det är en man eller kvinna, svensk eller utlänning som står i andra änden.

 4. Johan skriver:

  Sverige måste satsa mer på invandring, skulle vilja påstå att nästan alla pengar bör satsas på det! Vi är ett rikt land, höj skatten om så behövs. Sedan kan man faktiskt föreslå för de som bor i stora hus, att dela med sig av sin yta till nyanlända invandrarfamiljer. Sedan är det som så, många sommarstugor står ju faktiskt tomma stora delar av året – De skulle kunna utnyttjas i integrationens tjänst. I ärlighetens namn; behöver svenskar verkligen sina sommarstugor att vältra sig i??? Nä! De kan utnyttjas till behövande i stället!

 5. Du är maktkåt och struntar i ditt eget folk eller så vet du inte vem du egentligen är och tror att det verkligen finns en gyllene väg att följa som den globala elitens representanter visat för dig. Du är en Folkförrädare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s