Särbeskattning och sambeskattning

På 1960- och 70-talen kämpade rödstrumporna för kvinnornas självständiga ekonomi. De hade sett problemet med att kvinnor inte togs på allvar, och att de inte räknades som individer. När särbeskattningen infördes så förväntades nu kvinnorna att ha sin egen försörjning. Ja, det kan ju vara bra på många sätt. Men det blev tunga tvingande lagar som gjorde det svårt för familjerna att klara sig på en lön. Valfrihet är inte mycket värd när det bara är ett val som är möjligt, eller när statsmakten försöker lotsa alla familjer mot samma lösning.

Det är dags att göra om, och göra en riktig valfrihetsreform. Se till att familjer kan välja om de vill sambeskattas eller särbeskattas. Det skulle göra det lättare för dem som vill ha mer tid med sina barn när de är små. Låt oss se tiden med barnen som viktigare än att samhället ska ändras från tyckarelitens krav på absolut likhet mellan människor. Låt oss se att det är värt mycket att föräldrar prioriterar barnen under deras uppväxttid.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Skatter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Särbeskattning och sambeskattning

  1. Anna skriver:

    Jag kan forsta argumenten bakom att man tog bort sambeskattningen. Det ar modernare med sarbeskattning, passar strukturen i det moderna samhallet battre och ger mer skatteintakter, men jag kan ocksa se nackdelar. Jag tycker det ar bra att man kan valja om man vill sambeskattas eller sarbeskattas har i USA, det gor det faktiskt lattare for vissa grupper av laginkomsttagare som kan behova nagra extra slantar i kassan. Klart att det inte passar for alla men jag tycker att man ska kunna valja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s