Låt doktoranderna jobba!

Läste på DN Debatt bra argument för att låta utländska doktoranderna få arbetsvisum istället för det mindre fördelaktiga studentvisumet. Jättebra förslag! Sverige har inte problem med alltför många högutbildade invandrare. När vi ändå har folk som vill komma och jobba, som har erfarenhet från universitet i Sverige, är det som debattörerna framhäver

ett oförsvarligt slöseri med resurser

att göra det besvärligt för doktorander från utanför EU/EES att jobba dels under doktorandtiden och även i direkt anslutning till disputationen.

Annonser
Det här inlägget postades i Invandringen, Jobben och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Låt doktoranderna jobba!

  1. Ping: Tweets that mention Låt doktoranderna jobba! | Ellinor Petersen -- Topsy.com

  2. Joakim kalantari skriver:

    Faktiskt är problemet lika stort för doktorander som kommer från andra EU-länder. Däremot är konsekvenserna kanske inte lika omfattande med tanke på annat som underlättar rörlighet.

  3. Anna skriver:

    Jattebra! Haller helt med! Ar man doktorand kanns det nastan som en sjalvklarhet att man atminstone ska ha mojlighet att kunna arbeta, speciellt inom det omrade man forskar inom. Ju battre deras forhallanden ar nar de kommer till Sverige och studerar desto storre chans att de blir kvar och blir till en tillgang for det svenska samhallet och ekonomin aven i det langa loppet.

    Joakim rent teoretiskt sa har du fel eftersom det inom EU ar fri rorlighet pa arbetsmarknaden. I praktiken vet jag inte hur det ser ut sa det kan jag inte uttala mig om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s