Barnavdrag och barnavårdsstöd

Ett mycket bättre förslag än vårdnadsbidraget, barnomsorgspengen, och barnpengen presenteras av Fredrik Segerfeldt på Newsmill. Då skulle familjerna kunna göra ett avdrag rakt av på 150 000 kr per barn och år. Mycket logiskt, och ett sant frihetsinitiativ. Krister Pettersson från Familjekampanjen kommenterar:

Att politikerna i marxistisk anda har försökt ta över barnens vård och fostran har visat på detta arbetes värde, ca 150 000 kr per barn och år. Eller som Petra Lantz uttrycker det i SOU79:89: Vård av två barn på kommunal daghem drar lika mycket resurser, som vad som skapas i ett heltidsarbete. (Alltså ca 300 000 kr per år).

Dessa resurser – detta arbete – måste alltså läggas ner på varje barns vård. Och därmed reduceras skattekraften från familjen med motsvarande.

Sen kan en familj anlita någon annan – en förskola – att göra vårdjobbet, alltså byta detta mot något betalt arbete. På så sätt, skulle vi frå tillbaka en sund marknadsekonomis och undvika dagens totalitära styrning och konflikt med mänskliga rättigheter.

För de familjer, som inte kommer upp i tillräcklig ekonomisk bärkraft, kan man förutom avdrag tänka sig ett stöd från det allmänna – ett barnavårdsstöd – i kontanter, och inte i form av en omsorgstjänst – dagis – som då skulle återinföra dagens förfärande styrning av barn och föräldrar.

Det är egentligen självklart att familjerna ska få barnavårdsstöd (om de behöver det) istället för en omsorgstjänst. Låt oss lita på att kvinnor och män kan fatta de beslut de vill. Låt politikerna sluta oroa sig för detta, låt familjerna återfå makten över att bestämma vem som tar hand om barnen!

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Barnavdrag och barnavårdsstöd

 1. Mischa skriver:

  Underbart inlägg!
  ”OmsorgsTJÄNST” – om det är en tjänst, kan den väljas bort.
  Kostar den skattepengar, bör någon form av ”kick-back” (som det heter i marknads-sammanhang) förlänas familjen som gör jobbet!

 2. Ping: Ska vi vänta på en utredning om valfrihet för familjer? | Ellinor Petersen

 3. Åsa skriver:

  Jag är nyfiken på varifrån siffran 150 000 per månad kommer ifrån, vet du det?

 4. ellinorpetersen skriver:

  Tja, vi har ju subventionerna till förskolan som kostar någonstans mellan 100 000 och 150 000 kr beroende på vilken kommun det är, per år. Sen är det föräldraförsäkringen, och så är det barnbidraget. Så det är många olika sätt som används för att hjälpa barnen, men tyvärr inte för att hjälpa barnen ha mycket tid med sina föräldrar, förutom just det första året. Det satsas mycket skattepengar på att barnen ska kunna ha två heltidsarbetande föräldrar. Bakvänd logik! Det ska bli intressant att vara på Haros Almedalsseminarium imorgon! (Högskolan på Gotland, E30, 9-11 samt 12:30-14)

 5. Åsa skriver:

  Ok. Jag håller med i sak men blev fundersam över siffran 150 000 eftersom jag sitter i styrelsen för ett litet föräldrakooperativ och undrar om andra kommuner än vår betalar så mkt som 150 000 per barn… det gör då inte vår. Mycket pengar men inte så mycket. Med barnbidraget blir det inte heller den summan.
  Vad gäller föräldrapenningen anser jag att den borde vara av samma storlek för alla barn och betalas ut till barnet snarare än att portioneras ut till föräldrarna på olika sätt.
  (Hoppas att seminariet dokumenteras på ngt sätt.)

  • ellinorpetersen skriver:

   Ja, det är mycket pengar, och så mycket pengar kanske det inte behövs att ge föräldrar. Däremot är det absolut rimligt att ge ett högre vårdnadsbidrag eller föräldralön eller ordentligt barnavdrag eller något annat som VALIDERAR arbetet föräldrar gör med egna barn, och som gör det möjligt för föräldrar att ha sann valfrihet. Staten måste sluta lägga sig i hur föräldrar vill ta hand om sina egna barn, det är föräldrarnas sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s