Hemma med barn

EU-minister Birgitta Ohlsson skrev häromdagen en artikel där hon argumenterade att det kostade alltför mycket att utbilda kvinnor som sen valde att vara hemma med sina barn. Det så många missar i sina argumentationer är att för oss är det visst värt något, även om det inte genererar nya skattekronor, att vi får ha tid med varandra. Min utbildning är inom musik, teater, och bibliotek, och jag tycker nog att det är trevligt att ha den kunskapen och den bakgrunden även om det mest riktas till små barn för tillfället. Dessutom är det rätt användbart för att se världen från ett musikperspektiv, eller ett biblioteksperspektiv.

När det kan ses som värdefullt att människor får bildning, försvinner inte detta värde bara för att dessa människor sen väljer att ta hand om sina egna barn.

Ett annat felslut som Ohlsson gör i sin artikel

Att kvinnors vilja att arbeta inte tas till vara fullt ut är inte endast en fråga för individen. Unionens BNP skulle kunna öka med hela 27 procent om kvinnor jobbade i lika stor utsträckning som män i EU, visar en forskningsrapport från Umeå universitet.

Felet handlar om att kvinnor som tar hand om barn visst tillför värde. De tar hand om barn. Ja, annars måste ju någon annan göra det. Självklart är det ett arbete. Det borde räknas in i BNP.

Slutklämmen i Ohlssons artikel:

Europas politiker måste montera ner glastaket över kvinnors kompetens.

Ja, och vissa måste förstå att om välutbildade kvinnor väljer att vara hemma med sina barn, kanske de är kompetenta nog att fatta detta beslut själva.

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemma med barn

  1. Ping: Partipolitik, demokrati, falanger | Ellinor Petersen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s