Fixa förskolans problem med vårdnadsbidraget

Jag läste idag i tidningen att Skolverket kritiserar att barngrupperna blivit så stora på förskolorna. Men höj vårdnadsbidraget då! Till 6000 kr! Och fram tills barnen är 5 år! Då får ni nog bukt med förskolans problem.

Diskuterade med en mamma idag om vad förskolan kostade. Hon visste inte att det kostar ca 12 000 kr (av skattesubventioner) att bekosta en förskoleplats varje månad. Det gör oss riktigt arga att t ex Åtvidaberg och Motala inte tycker sig ha råd med vårdnadsbidraget, trots att det kostar betydligt mindre (ungefär hälften, även med det höjda vårdnadsbidraget) än en förskoleplats.

Det höjda vårdnadsbidraget kommer att göra det möjligt för föräldrar som inte vill att deras barn ska vara i stora barngrupper att låta bli att sätta barnen i förskolan. Det kommer också att göra det möjligt för kommunerna att erbjuda alternativ. Det sätter makten i föräldrarnas händer att bestämma vem som tar hand om deras egna barn.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fixa förskolans problem med vårdnadsbidraget

  1. Margareta Sjögren skriver:

    Det är mycket bra höj vårdnadsbidraget till 6000kr/månad och sen förstår jag inte varför folk sätter barn till världen för så fort det lilla barnet blir någon stanns mellan ett o två år så ska det iväg till ett daghem trotts att barn i den åldern inte är mogna att vara i så stora grupper.Men idag är det bara pengar och pryllar som gäller,men det finns ett ställe där man kan köpa en docka och det är i LeksaksAffären för det är ett mycket stort annsvar man som blivande förälder tar på sig,att få vara hemma med sina barn är den stösta gåva man kan få här i livet.Jag hoppas att vi Kristdemokrater kan få igenom en höjning av Vårdnadsbidraget,tack för odet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s