Jämställdhet i samhället mellan barn och vuxna

Det är viktigt för vår nations välmående att män och kvinnor värderas lika. Petter Birgersson kommenterar debatten med

Men att flicka och pojke inte är en social konstruktion är inget argument för att individens möjligheter ska begränsas av det egna könet.

Ålder är inte en social konstruktion, den är biologisk, ändå har vi en stor systematisk sortering av människor beroende på deras ålder. Detta riskerar att utarma vår mänsklighet – vi förlorar kontakten med de olika generationerna och lever endast med jämnåriga under stor del av vårt liv.

Barnen borde inte isoleras från resten av samhället, utan ges större plats så att det vuxna livet blir mer balanserat och de vuxna får mer perspektiv på tillvaron. När vi låter barnen ta plats i samhället blir det lättare för alla att växa som människor. Vi kanske skulle tala om jämställdhet från barnens perspektiv lite mer, se till att det finns tillräckligt många barn på varje arbetsplats (märk väl, inte som arbetskraft, men som inspiration, som kan leka och lära sig av de vuxna)? Att vi lyssnat på tillräckligt många barn när vi fattar beslut också? Ja det kan bli intressant när vi tänker på hur vi måste förändra hela vårt sätt att leva om vi gör det.

Det här inlägget postades i Demokrati, Samhällsbyggnad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s