Framtiden tillhör frihetsrörelsen

I teorin skulle jag hålla med liberalerna om en del frågor, men deras praktiska implementeringar talar rakt emot frihetspolitik. Vi måste tala om starka familjer, inte starka individer eller samhällen. Starka familjer ger starka samhällen. Det är inte individer vi ska tala om, eftersom alla individer är beroende av sina familjer.

1900-talet kom att tillhöra socialismen, 2000-talet kommer att tillhöra liberalismen, avslutade Björklund sitt tal med.

I så fall hoppas jag att det blir sann frihetslängtan, inte major Björklunds skarpa styrning av skolan. Skolan ska inte styras av regeringen. Barnens utbildning måste bestämmas av deras föräldrar.

Liberalismen handlar mycket om att öppna gränserna för kvalificerad arbetskraftsinvandring, det handlar om att se individen. Det handlar om att satsa pengar på forskning. Men däremot måste Folkpartiet låta bli att styra så hårt. Jag tycker det är skrämmande att han pratar så mycket om naturvetenskap och humaniora. Han borde låta dem som styr universiteten plädera för sin sak, han är inte kvalificerad för detta.

Slutligen, Björklund har rätt i sak ibland, men det blir bara så fel, så ofta. Om Folkpartiet ska ha en rimlig framtid måste de ta sin ideologi på allvar, men också fatta att familjerna måste stödjas, att individen inte regerar, att ensam inte är stark.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Frihet, Invandringen, Skolan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Framtiden tillhör frihetsrörelsen

 1. Thomas Boman skriver:

  Gå och lyssna på föredraget om hemundervisning i Almedalen NU (tors 7/7 kl 09:00-10:30; Cramérgatan 3 i Visby, sal E41)
  Det kommer förändra era liv!
  http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/9538

 2. Thomas Boman skriver:

  KRISTNA FAMILJER FÖRDRIVS JUST NU FRÅN SVERIGE!!. Vad människor i Sverige måste få veta är hur hemundervisande familjer förtrycks, och p g a den nya skollagen som trädde ikraft 1/7 2011 just nu tvingas lämna Sverige för att kunna fortsätta hemundervisa sina barn. Många svenskar frågar sig: Vad är hemundervisning? Varför behövs det? Föräldrar kan aldrig undervisa sina barn lika bra som lärare! Barn måste umgås med sina jämnåriga (och absolut inte med sina föräldrar (min kommentar)). Alla dessa frågor har besvarats otaliga gånger (se till exempel http://www.rohus.nu), men trots det förtrycks och fördrivs de hemundervisande föräldrarna. Internationellt håller Sveriges rykte på att förvandlas till något som liknar gamla Sovjetunionen och nuvarande Kina. Läs mer på http://www.hslda.org/hs/international/Sweden/default.asp
  Det allra värsta övergreppet så här långt är fallet Dominic Johansson, som kidnappats av svenska myndigheter p g a att hans föräldrar inte tänker precis så som svenska myndigheter vill att de skall tänka.
  KOM IGEN NU: KRISTNA FAMILJER FÖRTRYCKS I VÅRT LAND – SKRIV OM DETTA!!!

  • ellinorpetersen skriver:

   Saken är inte så enkel som att det är kristna familjer som fördrivs från Sverige. Det är människor som inte vill böja sig för statsmakten som fördrivs från Sverige, det är en viss skillnad. Det är åsiktsfriheten, det är friheten för föräldrar att själva välja den undervisning och den pedagogik de vill för sina barn. Mitt hjärta brister för Domenic och hans familj.

   Det blir väldigt pinsamt för Sverige när mer och mer uppmärksamhet riktas mot övergreppen mot mänskliga rättigheter och enskilda familjer som förekommer i vårt land.

   Sverige är inte så fritt eller så framåtsträvande som vi vill tro. Vi har många i regering och riksdag som tycker att de vet bättre hur saker ska göras även i enskilda familjers ärenden. Vi har flera tecken på att vi blir mer totalitära, men den mänskliga friheten är inneboende och kan inte kväsas om vi inte själva hjälper till.

   • Thomas Boman skriver:

    Hej Ellinor, Tack för förtydligandet. Min poäng med att skriva ”kristna” var dock att flera av de kristna hemundervisarna lagt sin röst på just KD i hopp om att de skulle hålla sitt ord och leva upp till sitt uttalade stöd för familjers rättigheter. Eftersom det dock inte hänt planeras nu för ett nytt parti som har tillräcklig gudsfruktan att hålla vad de lovar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s