Problemet med socialdemokratins begrepp om rättvisa

Av nyfikenhet gick jag in på socialdemokraternas hemsida idag. Jag tänkte, att om de nu är så många måste jag förstå vad det är som är så lockande med deras budskap.

Rättvis fördelning, välfärd åt alla och minskade klyftor skapar det mått av trygghet och möjligheter som gör att den individuella friheten kan växa.

Problemet med ”rättvis fördelning” är att det innebär Robin Hood politik, där staten stjäl från alla och ger till dem som säger att de är behövande, på socialdemokratiskt sätt. Minskade klyftor innebär att någon annan bestämmer hur mycket företag kan betala till dem som kommer på första jobbet och kanske nöjer sig med mindre. Det är väl inte konstigt att vi har hög ungdomsarbetslöshet när det finns sådana höga trösklar – instiftade av goda intentioner om ”minskade klyftor”!

Den individuella friheten kan växa när staten lägger sig i mindre och mindre vad människor gör.

Jag blir ibland arg för att vårdnadsbidraget bara finns i en tredjedel av landets kommuner – socialdemokraterna motarbetar det överallt. Men egentligen vill jag inte ha ett vårdnadsbidrag. Jag skulle vilja att de slutade ta ut så höga skatter från oss för att finansiera alla andras barn att gå på förskolan! Det är en ren förlustaffär för samhället – särskilt för familjer med fler än ett barn i förskolan, eftersom deras skattepengar inte räcker till för allt de får ta emot i förskolesubventioner – över 100 000 kr per barn varje år. Vi som själva tar hand om våra egna barn betalar lika mycket i skatt – utan subvention.

Minskade klyftor skulle skapas genom att ge människor själva makten över sina barns omsorg. Det är inte en självpåtagen fattigdom att välja att ta hand om egna barn. Det är en framtvingad fattigdom av socialdemokratiska välmenande sociala ingenjörer som vill att alla ska leva på samma sätt.

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s