Vem är bäst på att ta hand om mina barn?

Jag har länge tänkt att det spelar ingen roll om förskolepersonalen har mycket erfarenhet och utbildning av barn, eftersom det för mig är viktigt att få växa som människa i rollen som förälder. En annan synpunkt är ju att barnen är anknutna till mig och den andra föräldern, och därför är lyckliga av att vara hemma.

Det slog mig att när det handlar om barnomsorg, så är det faktiskt inte utbildningen eller erfarenheten som är avgörande på något sätt. Det är relationen. Det är det band som inte kan brytas, vi hör alltid ihop, genom generationerna. På grund av det bandet, fortsätter vi ta hand om våra barn så länge de behöver det. Detta finns helt enkelt inte i en professionell verksamhet. Det är inte ens önskvärt, personalen är ju bara där en kort tid i de unga människornas liv, sen kommer andra ettåringar som de ska vara med i högst ett par, tre, kanske fyra år.

Att samhället medvetet håller barn och föräldrar ifrån varandra, och dessutom kör en medveten propaganda att det skulle vara bra för alla, gör mig frustrerad. Det stämmer ju helt enkelt inte.

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vem är bäst på att ta hand om mina barn?

  1. Margareta Jansson skriver:

    Men ibland är den kommunala barnomsorgen en tvingande nödvändighet.En ensamstående förälder kan inte vara hemma med barnen,han eller hon måste se till att det finns pengar till allt.

  2. ellinorpetersen skriver:

    Nej, den kommunala barnomsorgen är faktiskt aldrig en tvingande nödvändighet. Det är klart att en ensamstående förälder behöver stöd från andra för att klara barnomsorgen, men det är inte nödvändigtvis kommunen som ska tillhandahålla den. Relationen är ju inte bara föräldrar och barn, utan släktingar, nära vänner, som också bryr sig om barnen. Det är inte utbildning som är viktigt när det gäller vem som tar hand om barn, utan relationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s