Barnomsorg behövs även efter att barnet fyllt tre

Vi hade en lyssnarkampanj i morse i Linköpings lokalavdelning där vi pratade om vilka barnomsorgsformer som behövs. Det finns många sidor av frågan. Det finns många olika former idag. Kanske har ivern varit missriktad, ändå, i att vi inte lämnat regleringen bakom oss, trots fem år av Alliansstyre. Jag trodde ju att Alliansen stod för att människor kan fatta beslut om sina egna liv, att det inte var detaljreglering av familjerna som skulle hända.

Därför tycker jag det är dags att ta bort vårdnadsbidrag, dagissubventioner, och det mesta som kommunerna gör med familjernas barn. Istället kan man skapa en barnomsorgspeng som följer barnet. Det är många som gärna vill ta hand om sina egna barn. Men den sociala ingenjörskonst som använts i decennier har försvårat detta. Jag hoppas att KD kommer att instifta en barnomsorgspeng som gör det ekonomiskt möjligt för föräldrar att själva ta ställning om deras barn ska vara hemma, eller om de ska vårdas av någon annan. Att det helt ligger på föräldrarnas bord att bestämma vem som tar hand om deras barn.

Naturligtvis ska denna barnomsorgspeng inte inskränkas till tre års ålder. Barn behöver omsorg mycket längre, därför bör den kunna ges till fem eller sex års ålder, tycker jag.

Om fler tyckte som jag skulle man inte ha en barnomsorgspeng heller. Man skulle göra avdrag på skatten för försörjningsbörda. Men jag har förstått att många tycker att det är alldeles för radikalt och alla möjliga fruktansvärda saker kommer hända då.

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s