Skolplikten måste skrotas

När jag var sex år fick jag lära mig att man var skyldig att infinna sig i en skola.

Vår lag är nämligen utformad som att barn har plikt att vara i en byggnad. Att barnen ska vara med någon annan än föräldrarna. Enligt svensk lag.

Det svenska samhället understödjer denna galna idé som fortsätter att hota familjer som själva vill ge barnen undervisning på annat sätt – med vite. För att de själva tar hand om sina barn. För att de undervisar dem på annat sätt.

Det gör mig tokig. Försök göra det med en gorillas barn. Hon kommer att försöka döda dig. Svensk lag säger att man ska hota dem med vite. Om svenska kommuntjänstemän tolkar svensk lag rätt.

Det är jag faktiskt inte säker på att de gör. Sverige har nämligen gjort Europakonventionen till sin egen lag. Den säkerställer föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn den utbildning de vill, inklusive undervisning i hemmet. Skäms, Sverige. Det är dags att rätta till den nya skollagen.

Det här inlägget postades i Skolan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skolplikten måste skrotas

  1. The Voice skriver:

    Tack Ellinor, för ett viktigt inlägg. Sakta men säkert börjar många svenskar förstå vart vi är på väg. Fler och fler får veta om de gotländska myndigheternas kidnappning av Dominic Johansson och reagerar med bestörtning och ilska över att sådan får hända i vårt land. Många mödrar i vårt land håller med om att de vill ta tillbaka ansvaret för sina barns fostran och utveckling. Väl fungerande familjer är grundbultar för ett väl fungerande samhälle, eftersom det är den bästa plats där människor tillåts att utvecklas och göra misstag och lära av sina misstag under ledning av någon som vill deras bästa = deras föräldrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s