Upphäva lag om valfrihet i Nordmaling?

Läste i dagens VK att kommunstyrelsen bestämt att de vill upphäva lagen om valfrihet i Nordmaling. Det betyder att brukaren inte längre ska kunna välja utförare av hemtjänst.

Vad är det för dumheter!? Måtte kommunfullmäktige vara klokare och förstå att det är brukaren som i slutändan ger dem makt att sitta där de sitter, och att folk inte kommer tycka om att få sin frihet att välja vem som kommer och hjälper dem inskränkt av några politiker.

Det står i klartext på kommunens hemsida. Längst ner på sidan förklaras att majoriteten (dvs s och v) röstat för att upphäva valfriheten, och oppositionen (dvs c, fp, m, och kd) röstat emot. Det är bra att Nordmaling har en knapp majoritet, det kanske ändras i nästa val.

Om man läser i kommunstyrelsens protokoll finns tydliga motiveringar till försvar för att inte upphäva LOV. Dels påpekas att upphävandet är att gå bakåt i kommunutvecklingen och dessutom är regeringen på gång med en tvingande lag om valfrihet, så det leder troligtvis till utökade kostnader, även återbetalning av medel om ca 750 000 kr. (Detta i en kommun som har ekonomiska svårigheter). Dels har kommunfullmäktige redan beslutat om detta, och det är märkligt att råda dem att fatta ett beslut som är motsatt det förra.

Det stör mig att vår så kallade majoritet inte tycker att de måste förklara sig. Det räcker att vara sex stycken ledamöter mot fem för att kunna bestämma att hela kommunen inte borde kunna välja hemtjänstutförare. Ja i kommunfullmäktige är det sexton mot femton. Låt oss hoppas att det blir bättre där. Annars får vi hoppas att regeringen skärper tonen mot våra bakåtsträvande socialdemokrater och vänsterpartister och kräver valfrihet åt brukarna.

Ytterst är det vi som bor i kommunen som får skärpa tonen mot de som tar sig friheten att ta bort våra friheter. Sådana personer vill inte jag ha i maktpositioner.

Det här inlägget postades i Demokrati, Frihet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s