Helt fri invandring

Centerpartiet meddelar att de vill ha helt fri invandring, kombinerat med en flexiblare arbetsmarknad. Helt rätt. Då blir det lättare för människor att skapa sig en framtid i detta land, och troligtvis förbättras även Sveriges konkurrenskraft. Människor som byter land har ett annat perspektiv än de som stannat i sitt land, och det gynnar Sverige om vi är ett attraktivt land ur arbetssynpunkt.

Jag hoppas att fler i Alliansen ansluter sig denna vision.

Annonser
Det här inlägget postades i Invandringen, Jobben och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Helt fri invandring

 1. Stefan K skriver:

  Fri invandring kräver väl att det finns jobb till alla som väljer att flytta hit? Idag saknas jobb till över 400 000 svenskar och prioriteten hos samtliga svenska partier borde väl vara att få in dom på arbetsmarknaden före alla andra?
  Märk väl att arbetslösheten legat på en oacceptabel nivå även under de väldigt korta högkonjunkturer vi upplevt det senaste decenniet.
  Jag förutsätter att du med fri invandring menar att de som kommer ska försörja sig själva? Med fri invandring menar centern annars att ALLA som vill skapa sig en framtid i Sverige ska ha rätt att göra det. ALLA kan med andra ord innebära 10 000 per år, likaväl som hundratusen eller 1 miljon. Ingen vet.
  Hur skapa jobb och hur få fram bostäder till dessa när dagens regering redan misslyckats kapitalt?
  Ska man lösa detta med rejäla skattehöjningar gynnar det definitivt inte Sveriges konkurrenskraft, tvärtom. Struntar man i skattehöjningar och löser detta med nuvarande medel lär Sveriges välfärd rasa rejält och FN:s spådom om att Sverige kommer sjunka allt längre ned i statistiken över länders välmående besannas. Redan idag krymper välfärden, vilket varje kommun- och landstingspolitiker kan vittna om. Med en havererad välfärd lär knappast Sverige locka människor från andra länder.
  Till sist en fråga. Vilket perspektiv på Sverige har personer som kommer hit från länder med en helt annan syn på demokrati, jämlikhet och samhället i stort?

  • ellinorpetersen skriver:

   Vi måste sluta upp med vår omhändertagande-politik och lita på att människor i första hand kan försörja sig själva. Asylsökande är kanske en annan kategori, jag är osäker just nu på alla detaljer i Centerpartiets förslag, men välkomnar ett öppnare Sverige.

 2. Gustav skriver:

  Det här blir Centerns undergång. Snacka om fel-timat förslag. Att tillföra flyktingar till en redan mättad arbetsmarknad löser inga problem. Nää, lös först rådande integrationsproblem (Rosengård & Södertälje etc.) och ta sedan beslut om huruvida Sverige kan ta emot fler invandrare eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s