Att ta hand om barn är också värt något

Elisabeth Svantesson (M) skriver på Brännpunkt i SvD om att utrikes födda kvinnor måste komma närmare arbetsmarknaden. Hon tycker att man ska försvåra för dem att vara hemma i flera år och ta hand om sina egna barn.

Jag tycker att det är bra om det generellt gjordes något åt allt byråkratiskt krångel för att driva egna företag.

Och om man vill ta ansvar för sina egna barns fostran istället för att använda allmänna medel (dvs skattepengar) till deras barnomsorg, tycker jag det är något som borde uppmuntras. Ge familjen skatteavdrag för vad det skulle kostat om de använt kommunens barnomsorg, om de väljer att tacka nej. Självklart ska man försöka vara oberoende. Men att få bort kvinnorna från sina barn är inte en klok lösning. Jag tycker att det vore bra om männen också hade mer tid med sina barn, naturligtvis.

Staten är inte bäst på att lösa alla familjers ekonomiska situation. Gå ur vägen istället, gör det lättare att försörja sig själv genom generella förbättringar på arbetsmarknaden. Lägre skatter på arbete, och lättare regler att förstå för företagande.

Jag tycker inte att hemmaföräldrar ska leva på bidrag. Det gör oss till offer för statens alla nycker och göder tyvärr känslan av att någon annan bestämmer över oss. Istället bör vi kunna beskattas som en enhet i familjen, eller åtminstone ges skatteavdrag för tjänster vi väljer att inte utnyttja eftersom vi själva ombesörjer våra barns behov.

Jag kan tillägga att det vore klokt att räkna in det som något i vår Bruttonationalprodukt också – precis som de förskollärare som gör liknande insatser varje dag för andras barn.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Invandringen, Jobben och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att ta hand om barn är också värt något

  1. Margie skriver:

    JA! Räkna in vård av egna barn i BNP! Vilken underbar idé! Och det som barnomsorg kostar borde ges till föräldrar som ordnar det hemma hos sig själva. Då kan de känna att deras barn är lika mycket värda som dem som lämnas till samhällets omsorg. Undrar hur många som då skulle välja att lämna bort sina barn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s