Dinosaurier

Idag hade jag chansen att bara ta med de två yngsta barnen på en utflykt. Vi åkte till BYU Museum of Paleontology, som ligger nära min mans jobb.

Vår treårige son är väldigt inne på dinosaurier så han hade bett om att åka dit igen (vi var där för ett par månader sedan). Det är ett litet museum men det har några fina skelett och fossiler.

Vi såg skelett av både Edaphosaurus och Dimetrodon, två liknande varelser, den ena växtätare och den andra köttätare. Själv har han en Edaphosaurus och det var faktiskt inte självklart när vi kollade på bilder varför de var olika. Men i utställningen ser man att huvudet och käken är betydligt större på Dimetrodon, som ibland åt Edaphosaurus.

Vi lärde oss också att man brukade tro att det fanns 16 olika sorters ceratops. Men så kom forskare fram till att det bara finns två olika sorter. Orsaken till att de tidigare trodde det var så många olika är för att de skiljer sig ganska mycket åt beroende på ålder.

Det är mäktigt att se hur stor skalle den där Triceratops faktiskt hade, över två meter högt är den. På det museet finns bara två skallar av ceratopserna, men de är respektingivande.

Vi pratade också om hur stora vissa av dem var. Jag läste på ett plakat att Allosaurusen var ca 30 fot lång. Pojken min är drygt 3 fot lång. Så om man hade tio stycken av dig och la er i en lång rad, så skulle ni vara lika långa som den där dinosaurien… (Just den fanns bara på bild).

Flera av skeletten har inte fått namn ännu. Ganska många har hittats i Utah. Något hade hittats i Colorado, och vi körde igenom Colorado för några veckor sedan. Det är roligt att kunna länka samman olika saker vi gör med annat vi lär oss.

Utflykt så ofta vi vill! En av anledningarna till att jag älskar hemundervisning.IMG_20160801_222414Obs! Deras storlek är inte i samma skala! Den gröna Edaphosaurusen var betydligt mindre än ceratopserna.

Det här inlägget postades i Geologi och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dinosaurier

  1. Caroline King skriver:

    Låter som en riktigt kul utflykt! Jag har hört att det ska finnas ställen i USA där man kan gräva upp dinosaurieben har ni något sånt i närheten där ni bor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s