Planering och oskolning

När vi har mycket att göra kan vi använda whiteboarden för att se till att allt som är viktigt hinns med. Men när jag frågade barnen om vi skulle planera dagen idag fick jag ett bestämt Nej! till svar. De ville inte planera.

Jag skulle gissa att det känns friare om de inte måste hålla koll på klockan. Jag märkte idag att det liksom inte behövs till allt att ha koll på klocktiden. Vi samordnade med en kompis som hade en timme att leka mellan skolan och gymnastiken, men i övrigt åt vi måltider som vanligt, när vi var hungriga, ca var tredje timme. Vi klarade av flera morgonsysslor som att vika tvätt, dammsuga, och plocka upp småsaker, och det tog kanske 15-20 minuter av barnens tid. Jag fick diska och baka bröd och torka av ytorna i köket.

Vi gick en sväng till lekparken och hämtade posten (som är i en låst låda några hus bort). Träffade några kompisar som kanske skulle komma och leka sen efter hon var klar med läxorna. Hon kom aldrig.

Vi har jobbat med äldsta dotterns firma, en display är på gång, vi har skrivit ner inventariet i hennes bok, sett vad vi har investerat och hur mycket hon måste sälja innan hon är i det svarta som man säger här. Vi har diskuterat prissättning och säljstrategier. Vad som ligger vid horisonten, vad vi behöver utforska för att växa och bli en ordentlig smyckesaffär så småningom. Jättespännande!

Och när äldsta var hos kompisen läste jag för andra flickan. Magic marks the spot, The Very Nearly Honorable League of Pirates, av Caroline Carlson. Det är en lustig pirathistoria som vi lånade från biblioteket i väntan på The battle of the labyrinth av Rick Riordan. (Den har vi nu, men läser klart Magic marks the Spot först).

Resten av tiden leker de. Flickorna leker med ponnierna, de har visst invecklade rollekar och kostymer och dekorationer. Just lektiden är så viktig att värna. Tids nog får de leka entreprenörer och annat skoj.

Vad leker du med?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s