Angående scheman

En mycket välkommen effekt av vår flytt från Sverige och skolplikten är att vi bestämmer över våra egna scheman. Min äldsta dotter är numera konståkare. Det tar upp ganska mycket tid. Vi planerar resten av veckan kring när hon ska vara på ishallen. Vi har koordinerat med en annan familj som har en konståkare som bor nära oss så vi kan turas om att köra dit och hämta dem. Ofta kan jag lämna de andra barnen hemma så de slipper sitta i bilen en timme (tyvärr tar det minst en timme att köra dit och tillbaka). Imorse var jag tvungen att ta med mig tvååringen. Han hatar att gå upp tidigt! Han sover gärna ut och tar det lugnt på morgonen. Så jag sms:ade kompisens mamma och frågade om vi kunde byta så jag hämtade istället för att skjutsa dit dem. Det gick så bra, och tvååringen fick ta morgonen i sin egen takt.

Om vi bodde i Sverige hade mina två äldsta varit tvungna att gå upp tidigt varje vardag och deras dag hade varit schemalagd av folk som inte brydde sig om att den ena helst läser i sängen i en timme innan hon går upp (och stannar i pyjamas hela dagen ganska ofta) och den andra helst vill träna på ishallen ett par timmar innan hon gör något annat.

Och småsyskonen, som också helst sover ut på morgonen, hade varit tvungna att anpassa sig.

Det slipper de nu. Vi kan själva planera hur vi vill att våra dagar ska se ut. Vi kan planera efter ishallens schema om vi vill, vi anpassar oss till när tränaren kan coacha dottern, vi anpassar oss till när min man behöver åka till jobbet, osv, men vi slipper skolpliktens järnhand över våra liv och vår dagliga planering.

Det här inlägget postades i Familj, Frihet, Skolan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s