Om mig

Jag började skriva denna blogg (2010) för att jag hade engagerat mig politiskt. Jag skrev på den här bloggen i ca fyra år innan jag flyttade till Västerbotten-kurirens bloggplats. Jag har skrivit mycket om ämnet frihet, och speciellt om friheten att fostra och undervisa sina egna barn på det sätt föräldrarna vill, utan att staten lägger sig i.

Jag har skrivit en del på temat: ”lägg ner”. Dvs saker som staten sysslar med men inte skulle behöva hålla på med av olika skäl, ofta för att den försämrar mer än den förbättrar.

Jag har pluggat musik-komposition och teaterkonst i USA. Jag har också en master i biblioteks- och informationsvetenskap från Högskolan i Borås.

Det mesta av min tid går åt till att vara med barnen. Jag har fyra. Vi har lämnat Sverige och bor numera i USA och vi har valt att undervisa dem själva istället för att skicka dem till skolan här. Här har jag tänkt berätta om olika saker vi gör för att hjälpa dem att växa utan skola.

Nu när vi bor i relativ frihet och inte har samma rädsla att någon ska anmäla oss till Socialtjänsten eller hota om viten för att vi inte har barnen i statsmaktens skola känns det viktigt att berätta om hur det kan funka att lära sig utan skola, bland annat för våra vänner i Sverige som tyvärr sällan har denna möjlighet när barnen är i den så kallade skolåldern.

Den som vill höra lite av min musik kan besöka min hemsida.

 

4 kommentarer till Om mig

 1. Maria skriver:

  Hej! Jag undrar hur ni har gjort för att få stanna i USA. Vi söker vägar runt det svenska skolsystemet och just nu är vi i Thailand. Barnen går i skolan här men vi letar alternativ. Vi vill verkligen inte att de ska gå i skolan i Sverige då vi har provat det 1 termin och är allt annat än nöjda med det.

  • ellinorpetersen skriver:

   Vi har alla amerikanskt medborgarskap. Om man inte har det måste man ha en arbetsgivare som hjälper en komma in på arbetsvisum, typ, om man inte har någon familjeanknytning hit. Det finns lyckligtvis många länder som inte är lika krångliga för svenskar. Att komma hit som tre månaders turist går ju fint, men kan inte kallas ”att stanna”.

 2. Avalie skriver:

  Thank you for sharing your story and your courage. It is wonderful to see that you have found a place of liberty for your family to educate the way you feel best. I am so grateful to know you. Your story is an inspiration and helps me be grateful for our freedom to homeschool.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s