Samtal på torget

Nu i valtider är det inspirerande att få prata politik med alla som kommer till valstugan. Jag är glad att vi har så bra svar att ge! Vad gäller integrationen, ja, där förespråkar vi att det blir lättare att börja jobba och ta ansvar för sitt eget liv med en gång. Sossarnas omhändertagandepolitik har inte fungerat, och det är inte förvånande, eftersom vi människor tycker om att ta ansvar för oss själva. Men vi ska absolut inte hålla på och diskriminera och dela upp människor i vi och dom. Ställ inte krav på andra du inte själv vill ha på dig själv!

Frågan som ingen annan lyfter är hur viktig familjen är. Stöd familjen, och samhället fungerar mycket bättre. Stöd föräldrar så de har tid att utveckla den viktiga anknytningen, under hela uppväxttiden. Stöd upprustningen av psykiatrin, som länge varit eftersatt. US i Linköping blir ombyggd för att komma ikapp sina behov. KD framhåller vikten av öppna förskolor som stöd till föräldrar och barn.

Och låt människor få starta eget inom vård, omsorg och skola. Jag brukar lyfta fram att det är för dem som arbetar, att de ska kunna välja mellan flera arbetsgivare. En kvinna nämnde att när hon jämförde en privat vårdcentral och en vårdcentral i Landstingets regi, hade den offentliga bättre service. Tja, det är ju bra att hon kan jämföra, då kan hon ju välja. Det sporrar hela sektorn om man kan välja den som ger bäst kontinuitet, bäst bemötande, bäst resultat.

Vänsterns utopiska drömmande om ”vårt gemensamma” handlar om att staten bestämmer och tar över mer och mer av våra liv. Jag är så glad för Apoteksmonopolets avskaffande! Fram för fler entrepenörer i Sverige! Det får vi när politiker lägger sig i mindre vad folk gör, och fokuserar på att stödja människors initiativ – t ex genom avdragsgilla gåvor till ideella organisationer.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Invandringen, Jobben, Vården och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s