Jämställdhet på kristdemokratiska

Läste en härlig ledare i Corren om det problematiska med ”rätt till heltid”. Det påminde mig om hur glasklart dåligt det vore för Sverige om de rödgröna började omsätta sina idéer i regeringsställning. Jag säger inte att alla förslag är dåliga, men själva grundinställningen, att man kan få människor att göra som man vill med tillräckligt mycket styrmedel, att skapa det goda samhället genom t ex att äga det ena och det andra, det fungerar inte. Vi människor vill ju följa våra egna idéer. Ta nu Rot-avdraget, som är för manligt dominerade branscher. Mycket uppskattat och använt, och gjort svarta jobb vita. Rut-avdraget, samma grej, fast med kvinnlig dominans, och satt många tusen i arbete. Så tänker vi på vägbyggen och andra saker, där man får vara duktig och tjäna pengar. Det är väl inte så stor skillnad på ett sånt jobb och att t ex vara lärare i grundskolan, eller sjuksköterska på ett sjukhus, osv – varför ska det då vara så fult att vara duktig och tjäna pengar på det? Det ska det inte! Man ska kunna klara sig som egen företagare inom vård och omsorg, eller skolan.

Det finns de som säger att läraryrket eller sjuksköterskeyrket är ett kall. Ja, det är det säkert, men varför ska man finna sig i att aldrig kunna välja arbetsgivare? Eller starta eget? Om man inte vill flytta, och ha en annan kommun, eller ett annat landsting som arbetsgivare. Nej, med KD och alliansen har vi kvar Rut-avdrag, och vi låter kvinnor och män få driva företag och få vinst. Vi gör inte skillnad på manliga yrken och kvinnliga yrken. Har vi de rödgröna är det bara fult att tjäna pengar om man råkar vara i den kvinnligt dominerade branschen.

Ja, och så var det barnen. Att själv ta hand om dem när de är små är det värsta man kan göra i sossarnas värld. För man ska inte ha något vårdnadsbidrag. Istället ska man köra sitt med 100 000 kr per barn och år i förskolan, trots att föräldrarna inte på långt när tillför så mycket i sitt lågavlönade jobb i skatter (för det mesta). Har man sen två eller fler barn blir det EN REN FÖRLUSTAFFÄR för ALLA parter. Främst för barnen (men glöm inte föräldrarna och skattebetalarna också). Eftersom föräldrarna är så utslitna och inte orkar ta sig tid. Ville man vara hemma blir man föraktad och får ingenting av den där fina subventionen som alla som lever som sossarna lär får.

Jag är glad för barn-år. Jag blir glad när föräldrar vill vara hemma lite längre. Jag blir glad när pappor tar sig tid att vara föräldralediga. Jag tycker det är fantastiskt när barnen får en bra relation till båda sina föräldrar. Höj vårdnadsbidraget, och gör det möjligt att ta ut på deltid. Det tjänar hela samhället på, barnen, föräldrarna, skattebetalarna, ja också miljön, eftersom man inte måste göra lika många resor till arbetet när en är hemma med barnen.

(Jag gillar förresten väldigt mycket ett av MP:s förslag. De vill ha en generell sänkning av tjänstemomsen, för att motverka ”köp-och-släng” samhället. Det tycker jag är en utmärkt väg att gå. Det är tillräckligt generellt för att inte kosta så mycket att underhålla, och det kan man förmodligen förstå sig på även som vanlig medborgare.)

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Jobben och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s